Liofilizat Chili con Carne 180g Trek'n Eat
- Opis produktu
- Opinie klientów (0)
Przekonaj się, że liofilizat Chili con Carne 180g Trek'n Eat to doskonałe rozwiązanie na każdą wyprawę!
Danie wystarczy dla jednej osoby - zapewni jej energię na dalszą wyprawę i zadba o uczucie sytości przez długi czas, więc niczym nie będziesz musiał się przejmować. Niska waga przed przygotowaniem jest wielkim atutem, który docenisz już od samego początku. Danie posiada bogaty skład oraz jest szybkie w przygotowaniu. Nie zabierze Ci zbyt dużo czas, dzięki czemu będziesz mógł wykorzystać go w inny sposób. Nie wahaj się i przekonaj się, że to doskonałe rozwiązanie gdziekolwiek będziesz!
Dane techniczne:
- waga netto: 180 g
- ilość porcji: 1 porcja
- ilość wody: 450 ml
- gotowa potrawa: 630 g
- idealne kaloryczne pożywienie na wyprawę
Składniki:
Czerwona fasola (42%), wołowina (12%), cebula prażona (cebula, olej roślinny, mąka pszenna, sól spożywcza), pomidory, maltodekstryna, teksturowane białko sojowe, przyprawy, tłuszcz roślinny, papryka, skrobia, laktoza, ekstrakt drożdżowy, cukier, sól spożywcza, środek rozdzielający: kwas krzemowy; naturalny aromat, mięso liofilizowane: 21,6 g (odpowiada ok. 108 g świeżego mięsa)
Produkt zawiera: soję, gluten, laktozę, mleko
Sposób przygotowania:
Wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka nie przekraczając zaznaczonej w nim linii (450 ml), zawartość dokładnie wymieszać, woreczek zamknąć i pozostawić przez 10 minut.
Tabela wartości odżywczych:
Wartości odżywcze | w 100 g |
kJ/kcal | 1491/357 |
białko | 25 g |
węglowodany | 36 g |
tłuszcz | 12 g |
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.
Jakie są zalety żywności liofilizowanej?
- produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
- proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
- nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
- duża oszczędność wody i gazu
- okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
- Opinie klientów (0)
- Opis produktu